LEILA 160X70 fürdőkád

Öntött márvány kádak > Szabadon álló fürdőkádak

Akciós! 476.000 399.000 Ft
Ez a termék átmenetileg nem kapható.

Ha kérdésed van a termékkel kapcsolatban, itt felteheted nekünk!

Kérdésem van!
Ismertető

Engedje meg, hogy bemutassuk Önnek a MARMITE gyár szaniterválasztékát, ami nem egyszerűen csakegy mosdó, hanem minden fürdőszoba álma: a NAGYBETŰS MOSDÓ! Az öntöttmárvány termékek azelmúlt 5 évben immár Magyarországon is óriási teret hódítottak! A gyárat több, mint 20 évvel ezelőttalapította meg Svédországban Roger Johansson, aki úttőrőként kezdte el az öntöttmárvány technológiátalkalmazni Európában. Johansson Úr az Egyesült Államokból visszatérve Svédországba, Halmstadvárosában indította el vállalkozását, amivel azóta beírta magát a szanitergyártás történelmébe.Az öntöttmárvány termékek minőségükben, formavilágukban és mérettartásukban is megelőzik aporcelánt! Égetés során az „agyag” termékek 20-30%-os méretcsökkenésen esnek át, ami az eltávozottvíznek köszönhető! Ez a termék mázrétegén keresztül történik, ami sajnos zárványokat, apró alig láthatóporózus lyukakat eredményez, ahol azután a vízkő, a penész hatására idővel a mosdó elszineződhet! Azöntöttmárvány termékek felülete homogén, nehezebben marad meg a felszínén a vízkő, apróbb sérülésesetén könnyen javíthatók, polírozással percek alatt újjá varázsolhatók!A MARMITE gyár kezdetben kizárólag bérgyártással foglalkozott, nagy nevű cégek részére gyártottnagyszériás termékeket! Partnerei (a teljesség igénye nélkül) Svédországban az IKEA, a SVEDBERGS,a DANSANI, Németországban a KEUCO, a VILLEROY, a HANSGROHE és még számos szanitergyárEurópában! Az elmúlt 20 év alatt nemcsak a gyártás technológia, de termékei minősége, formavilága ishatalmasat változott! A mosdók mellett elkezdték az öntöttmárvány kádak gyártását is.A 2012-es év a MARMITE szanitereké lesz, termékeink egyre szélesebb körben elérhetővé válnak!

Termék tulajdonságai

MINIMÁL DESIGN FÜRDŐKÁDAK A FÜRDŐSZOBÁBAN!

Minimalista vonalvezetésű kád, svéd felfogásban! Göteborgi design központunk legújabb darabja a LEILA kád, ami az OLIVIA kádhoz hasonló babérokra tör!
Kényelmes és mély, a külső design ellenére belül tágas és komfortos!
Egy kád, amit nem kell aláfalazni, nem kell purhabbal kitölteni, amihez nem kell előlap, a nem hajlik, mint az akril és amit nem kell a falhoz fúrni, hogy tartása legyen! 
Egy kád, amit csak be kell állítani a fürdőszobába középre, a falhoz, a sarokba vagy ahová akarja! UNIVERZÁLIS és egyben ÖRÖK darab!

A LEILA 160cm x 70cm-es kádunk mérete ideális kis és közepes fürdőszobákba, belső vonalvezetése és kényelme fogja Önt meglepni!

Szabadon álló modern / minimál fürdőkád!

A kád a következő kiegészítőt NEM tartalmazza:
- Lefolyó garnitúra! (Csak KRÓM POP-UP lefolyós változattal szerelhető!) 
- Kádcsaptelep

A LEILA kádat túlfolyó furat nélkül forgalmazzuk.

Hossza: 1600mm
Szélessége: 700mm 
Magassága: 615mm
Peremszélesség: 15mm
Peremvastagság: 15mm 

Nettó súlya: 108 kg

Víztérfogat max. 268 Liter
Vízmélység max. 54 cm

Gyakori kérdések a termékkel kapcsolatban

Az alábbi leírás csak a  magyarzászlós öntött márvány kásakra vonatkozik!


Kérdések
Válaszok vagy pontosító kérdések
Mit jelent hogy öntött márvány?
Az öntött márvány/műmárvány egy ásványi anyaggal töltött, öntési eljárással készült anyag. Nem márvány tömbből van kifaragva. Egy poralapú őrlemény van műgyantával összekeverve és formába öntve. A felülete egy gél alapú bevonattal rendelkezik mely kimagaslóan nagy kopás-, ütés- és vegyszerállósággal rendelkeznek.


Mik az előnyei?

Anyag vastagság
Sokkal strapabíróbb és masszívabb bármelyik másik technológiával készült kádnál. Laikus ként elsősorban a termékek súlya az ami sokat mondó hiszen mérettől függően 70-120 kg között mozog egy öntött márvány kádak súlya. Egy átlagos akril kád súlya kb15-25 kg!!! Itt már egyből szembetűnő különbség van az anyag vastagság tekintetében. Átlagosan 20-25 mm az öntött márvány kádak anyagvastagsága, míg az akril kádaknál ez az előző érték kb ötöde csak!

Javíthatóság
Nagyon fontos különbség az akrilhoz képest, hogy az öntött márvány kád javítható és polírozható. Az akril kádaknál ezek egyike sem valósítható meg. Esetleges sérülés esetén (ha a zuhany fejet ejti bele a kádba attól nem sérül meg) létezik hozzá javítókészlet, ez szállítással együtt 7.500 Ft-ba kerül. A javításhoz nincs szükség szakemberre. A javítás menete: 2 komponensű anyagot küldünk amit össze kell keverni majd kis ecsettel a sérült felületre felvinni, ezt a részt természetesen előtte portalanítani és zsírtalanítani kell. Úgy kell felvinni, hogy a felvitt rész kicsit túlnyúljon a sérülésen, majd 3-4 órás kötési idő után nagyon finom polir papírral (400 finomságú) szintre „csiszolni”. Ezután semmilyen látható nyoma nem marad a sérülésnek.
Hőtároló képesség
Az alapanyag jó hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik és az anyagvastágságából adódóan a kádak hőtehetetlensége is nagy. Így sokáig meleg marad a fürdővíz.
Önhordó
Semmilyen speciális alátámasztást vagy falazást nem igényel egyik kád sem. Anyagában önhordó. Az anyagvastagsága miatt egyik oldala sem nyomható be kézzel nem huppog vagy recseg mint a legtöbb akril kád.


Választható színek (szabadon álló kád esetén 2 színű is lehet)
Az öntött márvány kádak a Ral színeiben is rendelhetők 30% felárért. Ezeket a színeket az oldalon is megtalálja, de élőben bármelyik festékboltban található RAL szín minta. A RAL színeket négy számból álló kóddal lehet beazonosítani. A színes kádak gyártási ideje kb 4 hét (Fehér szín esetén ez 1,5-2 hét és nincs felár!) Szabadon álló kád esetén lehet kétszínű a kád (a belső felület és a külső felület) ha csak a külső színe más ennek felára 50.000 Ft, ha belső szín sem fehér és a külső sem akkor a kád alapára + 30% és + 50.000 Ft a felár.Normál (nem szabadon álló kád esetén)
ÁRA: 8.900 Ft

Előlap nélkül vásárolja meg a kádat, nem szükségszerű a beállító láb és nem is garanciális előírás. Azonban a könnyebb és gyorsabb beépíthetőség szempontjából ajánlott. Mivel a kád súlyából adódóan (70-120 kg) egy ember nem tudja mozgatni a kádat, ezért a hagyományos ytong tégla + kötőanyag (általában csemperagasztós) alátámasztás legalább két (nagyobb méretű kádnál három) szakember igényel. A kötőanyag kötési idejétől függően akár 24 órát várni kell mire a kád véglegesen beépíthető lesz. Beállító láb esetén ez a folyamat kb. 15 perc alatt elvégezhető és azonnal folytatható a végleges beépítés. A hagyományos alátámasztás során felhasznált anyagok és megnövekedett munka idő miatt a költségek hasonlóan alakulnak mint a beállító lábbal vásárolt kádak esetében, de megspórolhatunk akár egy egész napot.

Előlappal vásárolja meg a kádat, kifejezetten ajánlott, de nem garanciális előírás. Azonban a könnyebb és gyorsabb beépíthetőség szempontjából és az előlap magasságához történő pontos beállítás véget ajánlott. (általában itt ennyi érv elég, de ha akadékos akkor folyt) Mivel a kád súlyából adódóan (70-120 kg) egy ember nem tudja mozgatni a kádat, ezért a hagyományos ytong tégla + kötőanyag (általában csemperagasztós) alátámasztás legalább két (nagyobb méretű kádnál három) szakember igényel. A kötőanyag kötési idejétől függően akár 24 órát várni kell mire a kád véglegesen beépíthető lesz. Beállító láb esetén ez a folyamat kb. 15 perc alatt elvégezhető és azonnal folytatható a végleges beépítés. A hagyományos alátámasztás során felhasznált anyagok és megnövekedett munka idő miatt a költségek hasonlóan alakulnak mint a beállító lábbal vásárolt kádak esetében, de megspórolhatunk akár egy egész napot.

Szabadon álló kád esetén
ÁRA: 38.000 Ft

A szabadon álló kádaink mind önhordóak semmilyen alátámasztást nem igényelnek így akár a közvetlenül a járólapra is szerelhető. Ebben az esetben azonban a leeresztőnek és a szifonnak ki kell alakítani egy üreget a födémben egészen a szennyvízbekötésig, ennek méretét a szennyvíz elvezető kiállása és a felhasznált szifon határozza meg. A saját gyártású öntött márvány kádak lábbal is rendelhetőek, forgalmazzunk hozzájuk készített pácolt falábat (38.000 Ft), ami több pácszínben is rendelhető (emailon kérjen tájékoztatást az elérhető színekről). Ebben az esetben nem kell üreget kialakítani a födémben a leeresztő és a szifon elfér a láb alatt.


Normál kád estén mindig van túlfolyó!
A Styron által gyártott szifonokat forgalmazzuk. Magyar termék 3 év garanciával. Automata kiemelős, a túlfolynál lévő kiemelő egyik irányba zárja másik irányba nyitja a dugót. Két -féle színben rendelhető fehér vagy króm (a dugó és a kiemelő színe) ÁRA: 5.490 Ft


Szabadon álló kád esetén
A gyártásuk túlfolyó nélkül történik. Térben való elhelyezés esetén nem is javasolt a túlfolyó. Igény esetén felár nélkül (foglaló előre utalása a termék egyedivé válása miatt szükséges) kialakítjuk a túlfolyót. A pontos illeszkedés miatt a kád külső oldalából egy tenyérnyi nagyságú sík felületet ki kell csiszolni amit nem takar el teljes mértékben a túlfolyó hátsó része. A hagyományos leeresztős túlfolyós kialakítások mind beépített kádakhoz van gyártva ezért nem esztétikus a kialakításuk. Léteznek designe leeresztők de ezek ára 50.000 Ft körül alakul.Lehet -e beépíthető csapteleppel vagy kifolyóval szerelni a kádat ?
Lehet, a kád anyaga vágható és fúrható (csak erre a célra gyártott szerszámmal!) Pontos méretezett furat kiosztásának megadása után bármilyen szabványos csapfuratot elkészítünk. Minden kádon történő utólagos megmunkálás egyedi terméket jelent ezért csak a teljes vétel ár előre megfizetése esetén vállaljuk. Egy megmunkálás (egy oldal vágása egy furat elkészítése) felár mentes.
Lehet -e egyedi méretben kádat rendelni ? Milyen méretek között változtatható a kád mérete?
Minden öntött márvány kád egy előre legyártott öntőformába készül, melynek méretei fixek, nem állíthatók, így egyedi méret gyártására nincs lehetőség (az öntőszerszám ára több száz darabnál térülne csak meg). Bizonyos határokon belül azonban van mód a méretek változtatására, mivel az anyag vágható és fúrható (csak erre a célra gyártott szerszámmal!) így a kádak pereméből, típustól függően hosszban 0-8 cm szélességben 0-4 cm ig változtatható a méret. Ebben az esetben a kád peremei lesznek kisebbek, a vágási élnek a fal felé kell essen! Minden kádon történő utólagos megmunkálás egyedi terméket jelent ezért csak a teljes vétel ár előre megfizetése esetén vállaljuk egy megmunkálás (egy oldal vágása egy furat elkészítése) felár mentes.Hogyan szállítják és mit tartalmaz a szállítási költésé?
Az öntött márvány kádat súlyából és kiterjedéséből adódóan a hagyományos gyorsfutár szolgálatok nem tudják kezelni, ezért az általunk már jól ismert fuvarozókkal szállíttatjuk. A kádat házig viszik, a lerakásban legalább egy, de javasolt inkább két fő segítsége, olyan segítség aki valóban képes érdemben segíteni (lehetőleg férfi). Igény esetén a sofőr segít a házba való bevitelben is. Amennyiben nem oldható meg legalább egy fő segítsége a lerakásnál, felárért tudunk biztosítani segítséget (erre cím függően ajánlatot kell kérni). A terméket épségét minden esetben még a sofőr jelenlétében ellenőrizzék! Az ez után reklamált külső sérüléseket már nem áll módunkban garanciális probléma ként elfogadni.