Marmorin Balia fürdőkád

Öntött márvány kádak > Szabadon álló fürdőkádak

Akciós! 451.900 397.000 Ft

Ha kérdésed van a termékkel kapcsolatban, itt felteheted nekünk!

Kérdésem van!
Ismertető

Anyaga márványöntvény, ami kiváló minőségű gyanta és márványpor keverékéből tevődik össze, így válnak a Marmorin által gyártott mosdók és zuhanytálcák kedveltté Európában és az Egyesült Államokban egyaránt. Anyaga ellenáll az alacsony és magas hőmérsékletnek, UV sugárzásnak, karcolásoknak. Kiváló a folt ellenállása és keménysége (Barcol Teszt alá vetve 50-55 fokos keménységi vizsgálat). Ezek az optimális termékjellemzők lehetővé teszik, hogy termékeink ne csak magáncélú , de akár ipari felhasználásra is megfelelőek legyenek. Alapanyaga és a gyártási technológia lehetővé teszi, hogy kis mennyiségű megrendelések esetén is rövid határidővel elkészíthetők a kifinomult formájú mosdók is.

A mosdók olyan technológiával kerülnek gyártásba, ami fényes és matt felszínnel is kivitelezhető. További előnye mindezeken kívül, hogy az anyaga nem gyúlékony. Marmorin a BioCote-tal együttműködve fejlesztette ki azt az ezüsttechnológiával készített adalékanyagot, ami garantálja, hogy az ő termékei ellenállnak a baktériumoknak, gombáknak és a penésznek, valamint hatásos védelmet nyújt a "Superbur" MRSA és más fertőzések ellen, amely kapcsolatban áll az E. colli baktériummal, az Aspergillus nigerel és a szalmonellával.

Az ezüst tulajdonságaiból kifolyólag a BioCote technológia nem bomlik el, nem ázik ki és nem lemosható. A BioCote ennek következtében folyamatos védelmet nyújt a gyártás pillanatától az utolsó használatig. Elsőként alkalmazva az ezüst BioCote technológiát, okirattal tanúsított a teljes gyártási folyamat. Antimikróbás kikészítéssel akadályozza meg a baktériumok elszaporodását, csökkentve az elszennyeződés veszélyét és a környezetkárosítást.

Termék tulajdonságai

 

Pontos méret 1215 x 1215 x 650 mm
Anyaga Öntött márvány
Forma Szögletes
Térben álló Igen
Alap szín Fényes fehér

 

Rendelhető extra szín (felár):

 

- matt fehér + 5%
- anyagában színezett fehér + 20%
- fényes fekete + 10%
- egyedi igények kérjen ajánlatot

 

Gyakori kérdések a termékkel kapcsolatban

Az alábbi leírás csak a  magyarzászlós öntött márvány kásakra vonatkozik!


Kérdések
Válaszok vagy pontosító kérdések
Mit jelent hogy öntött márvány?
Az öntött márvány/műmárvány egy ásványi anyaggal töltött, öntési eljárással készült anyag. Nem márvány tömbből van kifaragva. Egy poralapú őrlemény van műgyantával összekeverve és formába öntve. A felülete egy gél alapú bevonattal rendelkezik mely kimagaslóan nagy kopás-, ütés- és vegyszerállósággal rendelkeznek.


Mik az előnyei?

Anyag vastagság
Sokkal strapabíróbb és masszívabb bármelyik másik technológiával készült kádnál. Laikus ként elsősorban a termékek súlya az ami sokat mondó hiszen mérettől függően 70-120 kg között mozog egy öntött márvány kádak súlya. Egy átlagos akril kád súlya kb15-25 kg!!! Itt már egyből szembetűnő különbség van az anyag vastagság tekintetében. Átlagosan 20-25 mm az öntött márvány kádak anyagvastagsága, míg az akril kádaknál ez az előző érték kb ötöde csak!

Javíthatóság
Nagyon fontos különbség az akrilhoz képest, hogy az öntött márvány kád javítható és polírozható. Az akril kádaknál ezek egyike sem valósítható meg. Esetleges sérülés esetén (ha a zuhany fejet ejti bele a kádba attól nem sérül meg) létezik hozzá javítókészlet, ez szállítással együtt 7.500 Ft-ba kerül. A javításhoz nincs szükség szakemberre. A javítás menete: 2 komponensű anyagot küldünk amit össze kell keverni majd kis ecsettel a sérült felületre felvinni, ezt a részt természetesen előtte portalanítani és zsírtalanítani kell. Úgy kell felvinni, hogy a felvitt rész kicsit túlnyúljon a sérülésen, majd 3-4 órás kötési idő után nagyon finom polir papírral (400 finomságú) szintre „csiszolni”. Ezután semmilyen látható nyoma nem marad a sérülésnek.
Hőtároló képesség
Az alapanyag jó hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik és az anyagvastágságából adódóan a kádak hőtehetetlensége is nagy. Így sokáig meleg marad a fürdővíz.
Önhordó
Semmilyen speciális alátámasztást vagy falazást nem igényel egyik kád sem. Anyagában önhordó. Az anyagvastagsága miatt egyik oldala sem nyomható be kézzel nem huppog vagy recseg mint a legtöbb akril kád.


Választható színek (szabadon álló kád esetén 2 színű is lehet)
Az öntött márvány kádak a Ral színeiben is rendelhetők 30% felárért. Ezeket a színeket az oldalon is megtalálja, de élőben bármelyik festékboltban található RAL szín minta. A RAL színeket négy számból álló kóddal lehet beazonosítani. A színes kádak gyártási ideje kb 4 hét (Fehér szín esetén ez 1,5-2 hét és nincs felár!) Szabadon álló kád esetén lehet kétszínű a kád (a belső felület és a külső felület) ha csak a külső színe más ennek felára 50.000 Ft, ha belső szín sem fehér és a külső sem akkor a kád alapára + 30% és + 50.000 Ft a felár.Normál (nem szabadon álló kád esetén)
ÁRA: 8.900 Ft

Előlap nélkül vásárolja meg a kádat, nem szükségszerű a beállító láb és nem is garanciális előírás. Azonban a könnyebb és gyorsabb beépíthetőség szempontjából ajánlott. Mivel a kád súlyából adódóan (70-120 kg) egy ember nem tudja mozgatni a kádat, ezért a hagyományos ytong tégla + kötőanyag (általában csemperagasztós) alátámasztás legalább két (nagyobb méretű kádnál három) szakember igényel. A kötőanyag kötési idejétől függően akár 24 órát várni kell mire a kád véglegesen beépíthető lesz. Beállító láb esetén ez a folyamat kb. 15 perc alatt elvégezhető és azonnal folytatható a végleges beépítés. A hagyományos alátámasztás során felhasznált anyagok és megnövekedett munka idő miatt a költségek hasonlóan alakulnak mint a beállító lábbal vásárolt kádak esetében, de megspórolhatunk akár egy egész napot.

Előlappal vásárolja meg a kádat, kifejezetten ajánlott, de nem garanciális előírás. Azonban a könnyebb és gyorsabb beépíthetőség szempontjából és az előlap magasságához történő pontos beállítás véget ajánlott. (általában itt ennyi érv elég, de ha akadékos akkor folyt) Mivel a kád súlyából adódóan (70-120 kg) egy ember nem tudja mozgatni a kádat, ezért a hagyományos ytong tégla + kötőanyag (általában csemperagasztós) alátámasztás legalább két (nagyobb méretű kádnál három) szakember igényel. A kötőanyag kötési idejétől függően akár 24 órát várni kell mire a kád véglegesen beépíthető lesz. Beállító láb esetén ez a folyamat kb. 15 perc alatt elvégezhető és azonnal folytatható a végleges beépítés. A hagyományos alátámasztás során felhasznált anyagok és megnövekedett munka idő miatt a költségek hasonlóan alakulnak mint a beállító lábbal vásárolt kádak esetében, de megspórolhatunk akár egy egész napot.

Szabadon álló kád esetén
ÁRA: 38.000 Ft

A szabadon álló kádaink mind önhordóak semmilyen alátámasztást nem igényelnek így akár a közvetlenül a járólapra is szerelhető. Ebben az esetben azonban a leeresztőnek és a szifonnak ki kell alakítani egy üreget a födémben egészen a szennyvízbekötésig, ennek méretét a szennyvíz elvezető kiállása és a felhasznált szifon határozza meg. A saját gyártású öntött márvány kádak lábbal is rendelhetőek, forgalmazzunk hozzájuk készített pácolt falábat (38.000 Ft), ami több pácszínben is rendelhető (emailon kérjen tájékoztatást az elérhető színekről). Ebben az esetben nem kell üreget kialakítani a födémben a leeresztő és a szifon elfér a láb alatt.


Normál kád estén mindig van túlfolyó!
A Styron által gyártott szifonokat forgalmazzuk. Magyar termék 3 év garanciával. Automata kiemelős, a túlfolynál lévő kiemelő egyik irányba zárja másik irányba nyitja a dugót. Két -féle színben rendelhető fehér vagy króm (a dugó és a kiemelő színe) ÁRA: 5.490 Ft


Szabadon álló kád esetén
A gyártásuk túlfolyó nélkül történik. Térben való elhelyezés esetén nem is javasolt a túlfolyó. Igény esetén felár nélkül (foglaló előre utalása a termék egyedivé válása miatt szükséges) kialakítjuk a túlfolyót. A pontos illeszkedés miatt a kád külső oldalából egy tenyérnyi nagyságú sík felületet ki kell csiszolni amit nem takar el teljes mértékben a túlfolyó hátsó része. A hagyományos leeresztős túlfolyós kialakítások mind beépített kádakhoz van gyártva ezért nem esztétikus a kialakításuk. Léteznek designe leeresztők de ezek ára 50.000 Ft körül alakul.Lehet -e beépíthető csapteleppel vagy kifolyóval szerelni a kádat ?
Lehet, a kád anyaga vágható és fúrható (csak erre a célra gyártott szerszámmal!) Pontos méretezett furat kiosztásának megadása után bármilyen szabványos csapfuratot elkészítünk. Minden kádon történő utólagos megmunkálás egyedi terméket jelent ezért csak a teljes vétel ár előre megfizetése esetén vállaljuk. Egy megmunkálás (egy oldal vágása egy furat elkészítése) felár mentes.
Lehet -e egyedi méretben kádat rendelni ? Milyen méretek között változtatható a kád mérete?
Minden öntött márvány kád egy előre legyártott öntőformába készül, melynek méretei fixek, nem állíthatók, így egyedi méret gyártására nincs lehetőség (az öntőszerszám ára több száz darabnál térülne csak meg). Bizonyos határokon belül azonban van mód a méretek változtatására, mivel az anyag vágható és fúrható (csak erre a célra gyártott szerszámmal!) így a kádak pereméből, típustól függően hosszban 0-8 cm szélességben 0-4 cm ig változtatható a méret. Ebben az esetben a kád peremei lesznek kisebbek, a vágási élnek a fal felé kell essen! Minden kádon történő utólagos megmunkálás egyedi terméket jelent ezért csak a teljes vétel ár előre megfizetése esetén vállaljuk egy megmunkálás (egy oldal vágása egy furat elkészítése) felár mentes.Hogyan szállítják és mit tartalmaz a szállítási költésé?
Az öntött márvány kádat súlyából és kiterjedéséből adódóan a hagyományos gyorsfutár szolgálatok nem tudják kezelni, ezért az általunk már jól ismert fuvarozókkal szállíttatjuk. A kádat házig viszik, a lerakásban legalább egy, de javasolt inkább két fő segítsége, olyan segítség aki valóban képes érdemben segíteni (lehetőleg férfi). Igény esetén a sofőr segít a házba való bevitelben is. Amennyiben nem oldható meg legalább egy fő segítsége a lerakásnál, felárért tudunk biztosítani segítséget (erre cím függően ajánlatot kell kérni). A terméket épségét minden esetben még a sofőr jelenlétében ellenőrizzék! Az ez után reklamált külső sérüléseket már nem áll módunkban garanciális probléma ként elfogadni.